Hemels van der Hart

Ongetwijfeld bent u druk bezig met uw businessplanning. De wereldleiders, de top van de wetenschap en bestuurders van de ‘NV Planeet’ hebben dat eerder ook gedaan en daarmee de Sustainable Development Goals ontwikkeld. Zeventien doelen, die samen de wereldwijde agenda voor 2030 vormen. Geen papieren tijger, maar een pijnlijk helder actieplan. Met een simpele vraag aan u: doet u mee?

En dat is het moment waarop het ingewikkeld wordt. Omdat veel rvb’s dan naar hun afdeling mvo wijzen, de sustainability officer of de governance regels. Daar gaat het echter niet om. Het gaat erom of ú ook meedoet. Bereid bent om in alles wat u doet de toekomst voorop te stellen. Of zoals Mark Wilson, de CEO van Aviva, het vorige week bij de VN formuleerde: “Sustainability is quite simple: put the interest of your children before your own. In everything you do.”

Mocht u het gevoel hebben dat u ook uit het kwadrant “wel belangrijk, niet urgent” wilt ontsnappen, kijk dan even op gcnetherlands.nl. Of vraag ons hoe u er werkelijk uw voordeel mee kunt doen. We schetsen graag een aantal scenario’s.