Hemels van der Hart

NOC*NSF maakt zich sterk voor de sport in ons land. Sport zorgt voor een kerngezond Nederland, in alle opzichten. Sport is leuk, lekker en gezond. Sport verbindt en verbroedert. Sport is goed voor de economie, zorgt voor innovaties en zet Nederland wereldwijd op de kaart. Niet iedereen schat dat op juiste waarde, waardoor bijvoorbeeld subsidies werden teruggedraaid.

Vraag van de klant: help ons met een positionering die het belang van sport voor Nederland duidelijk maakt en tegelijkertijd mensen uitnodigt om te gaan sporten.  

Samen met NOC*NSF ontwikkelden we een nieuwe positionering: ‘We winnen veel met sport’. De campagne voor Sochi 2014 borduurde hier op voort. We vroegen topsporters die naar de Spelen gingen wat zij winnen met sport. Dat leverde mooie en intrigerende verhalen op die we vertelden in een mutli-mediale campagne. Tegelijkertijd vroegen we het Nederlandse publiek wat zij winnen met sport, waar uitbundig op werd gereageerd.

‘We winnen veel met sport’ is door mensen binnen en buiten NOC*NSF omarmd. Het is een boodschap die je vrijwel meteen begrijpt en moeilijk te weerleggen is. De persoonlijke verhalen van de topsporters maakten op een luchtige wijze het belang van sport duidelijk. En laten zien dat sport de beste investering in jezelf, je omgeving en Nederland is.