Hemels van der Hart

We leven in een mooi land. Maar als je net even verder kijkt, zie je dat er ook veel mensen kwetsbaar zijn. Door bijvoorbeeld armoede, eenzaamheid of een verleden van mishandeling. Of buitengesloten door ziekte of een beperking. Kansfonds wil deze mensen graag weer en meer onderdeel maken van onze samenleving.

Om daar concreet aandacht voor te vragen, hebben we voor Kansfonds de campagne ‘Je hebt het recht’ ontwikkeld. Je hebt het recht om goed te doen. Niet de plicht, maar het recht. Hoe? Dat is eenvoudiger dan je vaak denkt. Overal om je heen liggen kansen. En jij hebt het recht om ze te pakken. Op de website van Kansfonds maken we ze concreet. Zo heb je het recht een dakloze te groeten (kans 10). Daarmee geef je hem of haar aan dat ze als mens worden gezien. Je hebt het recht migrantenvrouwen taalles te geven (kans 31). Of steun ‘Sterke Jochies’ (Kans 27): een project in Rotterdam waar jongeren bij restaurant Hotspot Hutspot kunnen binnenlopen om mee te koken, plezier te maken en te leren.

Dit zijn zomaar een paar voorbeelden die aangeven hoe eenvoudig het kan zijn om kwetsbare mensen weer en meer te betrekken bij onze samenleving. De initiatieven die Kansfonds steunt, hebben met groot enthousiasme gereageerd op de campagne. Er zijn nieuwe kansen aangemeld. Ook heeft de campagne geleid tot meer naamsbekendheid van Kansfonds zelf en wat Kansfonds doet. Nieuwsgierig naar de rest van de kansen? Je ziet ze hier. Zelf een kans aanmelden kan ook.

schermafbeelding-2017-02-02-om-15-19-06             schermafbeelding-2017-02-02-om-15-19-16            schermafbeelding-2017-02-02-om-15-19-26