Hemels van der Hart

Het Pensioen Advies Bureau (PAB) is een onderdeel binnen verzekeraar Avéro Achmea. Collega’s en intermediairs met wie Avéro Achmea samenwerkt kunnen er namens hun klanten terecht voor advies over pensioenvraagstukken. Van simpel tot ingewikkeld en nog ingewikkelder. Alleen, lang niet iedereen weet dat.

De vraag aan ons: hoe zetten we het Pensioen Advies Bureau op de kaart?

We ontwikkelden een campagne rond het thema ‘Gebruik onze koppen’. Daarmee verwijzend naar de kennis van het PAB over pensioenen. We stuurden onder andere een dm naar intermediairs die voor veel impact zorgde: een mok met het hoofd van een de mensen van het PAB erop. Daarnaast ontwikkelden we verschillende andere middelen, zoals posters, boekjes en banners.

Resultaat
De campagne bracht het Pensioen Advies Bureau op een originele wijze onder de aandacht van collega’s en intermediairs. En leverde goodwill en extra werk op (kort na de campagne werd een nieuwe medewerker aangenomen). De mooiste reactie van een intermediair: Leo, je gelooft het nooit, maar ik zit nu met mijn onderlip op je voorhoofd. Wie had dat ooit gedacht? Wat een geweldige actie.’