Hemels van der Hart

Saltro is een innovatief diagnostisch centrum dat zorgverleners helpt de best mogelijke zorg aan patiënten te bieden. Bijvoorbeeld met Point of Care Testing (POCT). Ofwel met testen die huisartsen binnen hun eigen praktijk zelf kunnen uitvoeren, waardoor patiënten niet meer naar een laboratorium hoeven. Daarmee speelt Saltro in op de behoefte aan snellere, effectievere en betaalbare zorg.

Vraag aan ons: help ons een strategie te ontwikkelen om huisartsen en hun assistenten enthousiast te maken voor POCT.

We plaatsten de vraag van Saltro in een breder perspectief, in het perspectief van een veranderende markt, en introduceerden De Nieuwe Praktijk. Een overkoepelend begrip dat gezien het tijdsbeeld meer dan relevant is en het eenvoudig maakt om andere innovaties en initiatieven uit te rollen. POCT hebben we gelanceerd als Het Praktijklab. Het is het eerste zichtbare bewijs dat De Nieuwe Praktijk bestaat.

Na het schrijven van het verhaal en het ontwikkelen van het concept, hebben we de doorvertaling naar middelen voor de huisartsen gemaakt. Huisartsen pikken het verhaal makkelijk op en zijn enthousiast. In 2016 gaan alle huisartsenpraktijken waar Saltro werkt, over naar Het Praktijklab.